Kuchnia Dune Brasserie & Bar

STARTERY I SAŁATY

Focaccia z Bruschettą, oliwą i pesto

22

Carpaccio z przegrzebków z dresingiem Yuzu, dżemem pomidorowym i ogórecznikiem

55

Marynowany tuńczyk z ogórkiem, japońską rzodkiewką i sałatką wakame

35

Carpaccio z wołowiny z truflami, pieczarkami, parmesanem i rukolą

48

Foie gras parafait z figowym chutney i maślaną brioche

52

Krewetki smażone na patelni z czosnkiem, bisque, pomidorem i chili

42

Przegrzebki smażone na patelni ze szpinakiem i pomidorem oraz szafronowym arancini

59

Sałata z burratą, custard z parmezanem, pesto i pomidorem

42

Sałata Cezar z krewetkami /lub wołowiną / lub kurczakiem, focaccia i parmezan

35/45/29

ZUPY

Krem pomidorowy z musem z sera gorgonzola, orzeszki pinii i oliwa szczypiorkowa

19

Zabielana zupa rybna z borowikiem i warzywami

27

Consommé wołowo – drobiowe z ravioli

25

KANAPKI Z FRYTKAMI (SERWOWANE DO 16:00)

Focaccia z grillowaną papryką, mozzarellą i pesto bazyliowym

27

Kanapka Croque monsieur z francuskich tostów, z serem i szynką

27

BLT Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem

22

Club sandwich z grillowanym kurczakiem, bekonem, jajkiem i serem

32

DOMOWEJ ROBOTY MAKARON I RYŻ

Gnocchi ze spianatą, bobem, pieczoną i wędzoną papryką

32

Raviolo z wędzonym serem, kremowym żółtkiem, palonym masłem i szałwią

29

Risotto z szynką parmeńską, kurkami, tymiankiem i żółtkiem

38

Tagliatelle z pesto, parmezanem, słodkimi pomidorami i orzeszkami pinii

28

Tagliatelle puttanesca z anchovies, oliwkami kalamata i pomidorami

25

Tagliatelle z krewetkami, bisque, czosnkiem, chili i cukinią

38

Tagliatelle z wołowiną i borowikami

46

RYBY

Dorsz “fish & chips” z sosem tatarskim i salatką coleslaw

35

Sandacz z buraczanym sosem holenderskim, szafranowe arrancini i sałatka z kopru włoskiego

46

Pieczona polędwica z dorsza z kruszonką z pesto i gremolaty, z polentą i karmelizowaną marchew

52

DANIA MIĘSNE

Dune burger z jalapeno, bekonem i serem

35

Pierś z kurczaka z wolnego wybiegu z sosem pieprzowym, puree z kukurydzy i ziemniakami dauphines

35

Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym z czosnkiem niedźwiedzim, puree z korzenia selera i seler naciowy

42

Policzek wołowy z ziemniakami puree z musztardą dijon, szczypiorek, szalotka i sos au jus

52

Grillowany tatar wołowy z frytkami i sałatą rzymską

45

Tournedos Rossini z foie grass i truflami serwowany na maślanej brioche

85

DESERY

Pieczony jogurt z migdałową granolą i coulis z mango

18

Kokosowa panna cotta z malinowym coulis

16

Tiramisu

20

Czekoladowy fondant

22

Lody domowe i sorbety

18

MENU DZIECIĘCE

Makaron z masłem I parmezanem

19

Makaron w sosie pomidorowym

19

Zupa pomidorowa z makaronem

15

Bulion wołowo drobiowy z makaronem

15

Makaron z sosem alfredo z piersią z kurczaka

22

Panierowane cząstki ryby z frytkami i sałatką ogórkową

22

Panierowane cząstki kurczaka z frytkami i sałatką ogórkową

22

Pierś z kurczaka z tłuczonymi ziemniakami i karmelizowaną marchewką

26

Menu