Kuchnia Restaurant Cafe Lounge
Carpaccio wołowe, piklowana szalotka, aioli, grzanka ziołowa |
38 |
Krewetki w tempurze, rukola, sos chilli |
48 |
Marynowany śledź w cherry, puree z buraka, kruszonka z ziemniaka, kwaśna śmietana |
29 |
Tatar z łososia Gravlax |
38 |
ZUPY I SAŁATY
Zupa rybna Dune Chowder |
33 |
Krem chrzanowy, chips z boczku |
24 |
Bulion z kaczki, lane kluski |
26 |
Caesar salad z kurczakiem / Caesar salad z krewetkami |
39/44 |
MAKARONY
Aglio e olio / z krewetkami / z kurczakiem |
34/53/45 |
Pappardelle z podgrzybkiem, tymianek, parmezan |
42 |
RYBY
Fish & chips, sos tatarski, spicy mayo |
49 |
Łosoś, puree z palonej kapusty, emulsja z buraka |
57 |
Sandacz, risotto grzybowe, chips z jarmużu, sos beuree blanc |
60 |
Halibut, sos z duszonego pora, kaszotto z warzywami |
62 |
MIĘSA
Dune Burger 180g / Dune Burger Max 360g |
36/48 |
Kurczak supreme, puree z dyni, sos dijon, grillowany boczniak |
44 |
Udko z kaczki confit, ziemniaki puree, bordelaise sos, kapusta modra |
58 |
Żeberko, grillowane ziemniaki, demi glace, mieszanka sałat |
62 |
STEKI
Stek z polędwicy wołowej 200g, sos diane, grillowane ziemniaki, sałatka z selera z truflą |
95 |
Stek z antrykotu 300g, sos z zielonego pieprzu, puree ziemniaczane z chrzanem, mieszanka sałat |
89 |
DANIA VEGE
Risotto z dynią, groszek cukrowy |
36 |
Burger Vege (bulka, kotlet ze szpinaku, pomidor, rucola, BBQ sos) |
26 |
DESERY
Strudel z jabłkami, lody wanilliowe |
23 |
Czekoladowe Brownie |
24 |
Gorące maliny, lody wanilliowe, maślana kruszonka |
26 |