Kuchnia Restaurant Cafe Lounge

PRZYSTAWKI

Carpaccio wołowe, piklowana szalotka, aioli, grzanka ziołowa

38

Krewetki w tempurze, rukola, sos chilli

48

Marynowany śledź w cherry, puree
z buraka, kruszonka z ziemniaka, kwaśna śmietana

29

Tatar z łososia Gravlax

38

ZUPY I SAŁATY

Zupa rybna Dune Chowder

33

Krem chrzanowy, chips z boczku

24

Bulion z kaczki, lane kluski

26

Caesar salad z kurczakiem / Caesar salad
z krewetkami

39/44

MAKARONY

Aglio e olio / z krewetkami / z kurczakiem

34/53/45

Pappardelle z podgrzybkiem, tymianek, parmezan

42

RYBY

Fish & chips, sos tatarski, spicy mayo

49

Łosoś, puree z palonej kapusty, emulsja
z buraka

57

Sandacz, risotto grzybowe, chips z jarmużu, sos beuree blanc

60

Halibut, sos z duszonego pora, kaszotto
z warzywami

62

MIĘSA

Dune Burger 180g / Dune Burger Max 360g

36/48

Kurczak supreme, puree z dyni, sos dijon, grillowany boczniak

44

Udko z kaczki confit, ziemniaki puree, bordelaise sos, kapusta modra

58

Żeberko, grillowane ziemniaki, demi glace, mieszanka sałat

62

STEKI

Stek z polędwicy wołowej 200g, sos diane, grillowane ziemniaki, sałatka z selera z truflą

95

Stek z antrykotu 300g, sos z zielonego pieprzu, puree ziemniaczane z chrzanem, mieszanka sałat

89

DANIA VEGE

Risotto z dynią, groszek cukrowy

36

Burger Vege (bulka, kotlet ze szpinaku, pomidor, rucola, BBQ sos)

26

DESERY

Strudel z jabłkami, lody wanilliowe

23

Czekoladowe Brownie

24

Gorące maliny, lody wanilliowe, maślana kruszonka

26

Menu